Siguranţa pentru lucrările de dulgherie

  • 20.06.201520/06/15
  • 0

A man working building a home and measuring some wood

Fiecare meserie are riscurile ei, dar pentru unele riscul de accidentare gravă este mai mare. Dacă lucrați la înalțimi și dacă folosiți unelte puternice, cum se întâmplă în dulgherie, riscul de accidentare crește, deci e nevoie de ceva mai multă atenție asupra măsurilor de siguranță.

În primul rând nu uitați de echipamentul de protecție specific, nu uitați să-l folosiți și să verificați starea de uzură. Pe lângă cască și mănuși, dacă lucrați la înălțime, pe schele, verificați centura de siguranță și asigurați-vă că aceasta este bine ancorată.

Sculele și uneltele folosite ar trebui verificate și înlocuite dacă apar defecțiuni.

Acordați atenție tuturor elementelor din jur: aveți grijă ca spațiul de lucru să fie luminat corespunzător iar condițiile meteo trebuie să fie favorabile pentru acest gen de muncă.

Elementele cofrajelor, cadrele, consolele de susținere, grinzile, podinele de lemn, schelele suspendate și îngrădirile trebuie să fie executate în conformitate cu proiectele de execuție aprobate, iar după montare starea lor ar trebui verificată în permanență. Accidentele pot apărea și la demontarea acestor elemente din acest motiv este important să respecți planificarea operațiunilor stabilită de conducătorul locului de muncă.

Aici găsiți un model de Instrucțiuni proprii de securitate și sănătate în munca pentru lucrări de dulgherie. Acesta se poate modifica în funcție de condițiile în care se desfășoară activitatea voastră. Alături de aceste instrucțiuni este importantă instruirea adecvată a personalului. Nu ezitați să apelați la specialiștii noștri dacă întâmpinați orice fel de probleme legate de protecția muncii.

Sursa foto: http://www.imagekb.com/

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!