Riscurile SSM sunt mai mari în microîntreprinderi și întreprinderi mici

  • 11.08.201711/08/17
  • 0

99% din afacerile din Europa sunt microîntreprinderi și întreprinderi mici. Aceste organizații angajează aproape 50% din persoanele din câmpul muncii și au un rol important în economia Uniunii Europene.

Dar știați că există un risc mai mare de vătămare gravă și deces în microîntreprinderi și întreprinderile mici decât în organizații mai mari? V-ați întrebat vreodată de ce?

  1. Cunoștintele și competențele limitate ale proprietarilor sau managerilor de microîntreprinderi și întreprinderi mici

Nu ne așteptăm ca toți proprietari de afaceri să dobândească cunoștințele unui expert in securitatea și sănătatea la locul de muncă, sunt suficiente lucruri la care un conducător de afacere trebuie să se gândească și suficiente competențe pe care trebuie să le dobândească pentru a asigura succesul afacerii lor.

  1. Incapacitatea de a acorda atenție constantă obligațiilor SSM

Dacă responsabilul SSM este aceeași persoană care conduce afacerea, este de așteptat ca această persoană să nu găsească timp să verifice constant noile reglementări în domeniul securității și sănătății la locul de muncă sau să se ocupe de instruirea noilor angajați și de instruirile periodice.

  1. Date fiind resuresele limitate, obligațiile SSM tind nu doar să treacă pe plan secund, ci să fie de multe ori ignorate complet

Fie că e vorba de resursele financiare, fie că e vorba de timp, fie că e vorba de energie, pentru o microîntreprindere sau pentru o companie mică, normele SSM nu vor fi niciodată o prioritate pentru că toate resursele vor fi investite în avansarea sau echilibrarea afacerii. Un statut economic mai slab care rezultă în investiții mici în domeniul SSM.

Dar nu uitați că un accident la locul de muncă sau un deces ar schimba dramatic viețile rudelor, colegilor și viețile voastre ca angajatori. Efectele s-ar simți nu doar la un nivel emoțional ci și la nivelul afacerilor voastre, atât financiar, dar și din punctul de vedere al timpului și resurselor.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!