Riscuri în frizerii

  • 24.03.201524/03/15
  • 0

hairdresser

Orice loc de muncă prezintă riscurile lui dacă angajatul și angajatorii nu respectă normele de Securitate și sănătate în muncă (SSM). Frizeriile și saloanele de coafat nu fac excepție. Dacă ești angajat sau deții o astfel de afacere trebuie să cunoști potențialele riscuri și cum să eviți un accident la locul de muncă.

Pentru că aceste locuri sunt dotate cu un număr mare de aparate electrice, există riscuri de electrocutare. Cheamă un specialist să verifice infrastructura electrică și echipamentele, ai grijă ca echipamentele să fie curățate și depozitate corespunzător și încearcă să eviți folosirea prelungitoarelor și ștecherelor multiple.

Ai grijă la alunecare, împiedicare sau cădere. Spațiul trebuie amenajat astfel încât atât angajații cât și clienții să se poată deplasa liber. În plus, spaţiul trebuie să fie curat și uscat în permanență. Angajații trebuie să poarte un echipament adecvat, de exemplu încălțări anti-alunecare

Nu ignora pericolul de arsură sau tăiere. Asigură-te că ustensilele și aparatele sunt mânuite cu grijă și sunt păstrate în condiții adecvate. Este necesar ca spaţiul să fie luminat corespunzător, iar programul să nu îi suprasolicite pe angajați.

Riscul de incendiu este unul serios. Organizează cu atenție ustensilele și produsele astfel încât să nu existe contact sau apropiere între suprafețe electrice fierbinți și produse inflamabile. Aerisește spațiul și curăță resturile de solvenți. Fumatul sau lucrul cu foc deschis ar trebui să fie interzise. Nu uita de normele de bază pentru prevenirea şi stingerea incendiilor precum dotarea corespunzătoare cu stingatoare, sprinklere, alarma de incendiu și exerciţiile de evacuare.

Nu în ultimul rând, reţine că suntem aici pentru orice întrebare!

Foto via

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!