OSHA prezintă un nou instrument online de evaluare a riscurilor din sectorul HORECA

  • 27.09.201927/09/19
  • 0

Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă anunţă lansarea unui nou instrument online destinat sectorului hotelier şi al restaurantelor. Instrumentul a fost dezvoltat de Hotrec şi EFFAT, cu sprijinul EU-OSHA, şi a fost validat la nivelul UE.

Conform informaţiilor prezentate pe site-ul EU-OSHA, alunecările şi impiedicările, arsurile, substanţele periculoase şi stresul se numără printre numeroasele riscuri cu care se confruntă lucrătorii din sectorul Horeca. Acest nou instrument permite OiRA şi partenerilor sociali de la nivel naţional să ofere firmelor din sectorul Horeca o modalitate de evaluare a riscurilor şi de concepere a unui plan de acţiune pentru gestionarea acestora.

OiRA este o platformă web care permite crearea de instrumente de evaluare a riscurilor sectoriale în orice limba, într-un mod accesibil şi standardizat. Evaluarea riscurilor este esenţială pentru abordarea europeană privind prevenirea sănătăţii şi a securităţii în muncă.

Noul instrument este disponibil în limba română pe site-ul OiRA (Online interactive Risk Assessment – Instrumentul online de evaluare a riscurilor).

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!