OSHA a publicat Barometrul SSM

  • 12.08.202012/08/20
  • 0

Barometrul SSM creat de Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă este primul instrument de vizualizare de date cu informații actualizate la zi despre situația și tendințele din domeniul SSM și reprezintă cea mai importantă sursă oficială de informații despre situația în domeniul SSM în țările europene. Sistemul se bazează pe informații primite din surse guvernamentale, autorități statistice, sondaje și activități europene de cercetare.

Barometrul SSM cuprinde patru grupe de indicatori:

  • informații generale – despre autoritățile SSM, profiluri economice și cele legate de locul de muncă
  • coordonarea SSM – cuprinde abordarea față de strategiile SSM a țărilor UE
  • rezultate SSM – informații despre condițiile de muncă, accidentele de muncă, reprezentarea și percepția lucrătorilor asupra SSM
  • infrastructura SSM – statisticile țărilor europene în materie de SSM

Cu ajutorul acestui instrument pot fi generate cu ușurință rapoarte pentru fiecare țară, ce conțin informații detaliate pentru fiecare din indicatorii de mai sus, ideal pentru a vizualiza și compara date cantitative. Principalii indicatori pot fi vizualizați sub forma unor infografice, iar baromentrul ușurează comparația între țările UE. Toate informațiile pot fi descărcate pentru o prelucrare ulterioară.

Barometrul este produsul colaborării dintre EU-OSHA, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune (DG EMPL) și punctele sale de contact naționale și poate fi accesat urmând acest link.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!