OiRA – Platforma online de evaluare interactivă a riscurilor

  • 12.06.201812/06/18
  • 0

EU-OSHA, Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, şi-a fixat ca obiectiv în ultimii ani îmbunătăţirea situaţiei în privinţa microîntreprinderilor şi a întreprinderilor mici. Potrivit mai multor studii acestea sunt cele mai vulnerabile companii în ceea ce priveşte accidentele de muncă, deoarece de multe ori instructajul care se face angajaţilor este insuficient, iar verificările periodice sunt rare din motive de costuri.

Pentru că MIM-urile sunt principalele motoare ale creşterii economice, în 2015 şi 2016 reprezentând 98,8% din toate întreprinderile nefinanciare din UE, s-au creat o serie de programe care să ajute la implementarea unor mai bune politici de sănătate şi securitate în muncă. Provocarea este mare, la nivel de UE fiind aproximativ 22,7 milioane de astfel de întreprinderi, care angajează aproape jumătate din forţa de muncă a UE.

Astfel, pentru a contribui direct la îmbunătăţirea situaţiei SSM, a fost creată o platformă online de evaluare interactivă a riscurilor. OiRA este o platformă 100% gratuită, dezvoltată de Uniunea Europeană, care are diferite informaţii utile, precum şi mai multe instrumente de evaluare a riscurilor în funcţie de domeniu. Folosirea platformei necesită un cont (care se crează gratuit), iar după acest pas se pot accesa unelte de evaluare a riscurilor pentru domenii precum curăţenie, producţie, coafură, securitate sau transporturi maritime. Puteţi găsi lista completă a domeniilor aici.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!