Nu ignora instruirea la locul de muncă!

  • 6.01.20166/01/16
  • 0

maxresdefault

Toți conștientizăm cât de importantă este educarea și instruirea. Este un lucru pe care îl auzim peste tot. Dar câți dintre voi trec de la vorbe la fapte?

Angajații au nevoie de instruire nu doar pentru a-și îndeplini îndatoririle zilnice ci și pentru a respecta normele de siguranță și pentru a fi informați cu privire la procedurile în situații de urgență.

Trainingurile cu privire la sănătatea și securitatea la locul de muncă sunt importante pentru a te asigura că angajații tăi cunosc și evită riscurile de a se accidenta, ceea ce te ajută să eviți multe din costurile adiţionale.

Nu ignora niciuna dintre categoriile de angajați. Instruirea este obligatorie nu doar pentru angajații tăi vechi ci și pentru persoanele nou angajate, indiferent de forma contractelor de muncă, persoanele venite prin delegare, detașare sau transferate, cei veniți pentru stagii de practică profesională, persoanele aflate în perioada de probă sau pentru colaboratorii pe proiecte pe termen determinat.

Ține cont de faptul că instructajul trebuie să fie făcut de o persoană autorizată, fie că e vorba de un angajat instruit special sau de o contractor de la o firmă specializată în protecția muncii.

Există mai multe principii recomandate pentru a face ca acest proces să fie eficient:

  • Angajații trebuie să înțeleagă de ce această instruire este importantă
  • Informația ar trebui organizată în așa fel încât să ajungă ușor la angajați și aceştia să o poată reține. Trebuie să ai în vedere că fiecare individ reține informația în feluri diferite.
  • Trainingurile ar trebui să fie însoțite de exerciții aplicate și demostrații practice
  • Lucrurile se uită, deci este important ca instruirea să se repete periodic
  • Ar trebui să ceri feedback după aceste întâlniri. Uneori angajații tăi au o altă perspectivă în ceea ce privește riscurile la care sunt expuși.

Știm, este complicat, sunt multe lucruri de luat în calcul și responsabilitatea instruirii personalului este mare, dar nu uita că dacă ai nevoie de ajutor poți apela oricând la specialiștii Safelandia.

Foto via

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!