Noi măsuri de SSM pe care angajatorii trebuie să le aplice la locul de muncă

  • 26.10.202126/10/21
  • 0

Prin ordinul 2282/156/2021 emis ieri, s-au stabilit cateva masuri importante. Astfel, masca de protecţie este obligatorie în birouri sau alte spaţii închise, indiferent de numărul lucrătorilor vaccinați care activează în spațiul respectiv.

Prin HG nr. 1130/2021, pe durata stării de alertă este prevăzut ca angajatorii să dispună organizarea muncii la domiciliu sau în regim de telemuncă, pentru cel puțin 50% din angajați, acolo unde specificul activității permite. În situația în care nu se poate desfășura activitatea de către salariat în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, angajatorii cu un număr mai mare de 50 de salariați au obligația organizării programului de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în grupe/schimburi/ture care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin o oră, cu respectarea strictă a măsurilor de protecție sanitară.

În ceea ce privește triajul pentru personalul angajat și pentru terți, Ordinul nr. 2282/156/2021 stipulează că pe durata stării de alertă se instituie obligativitatea angajatorilor de a organiza activitatea astfel încât să se asigure la intrarea în sediu efectuarea triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor, în condițiile și cu respectarea instrucțiunilor generale privind măsurile de igienă.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!