Ministerul Muncii și Protecției Sociale pregătește lansarea aplicației mobile pentru evidența zilierilor

  • 23.07.202023/07/20
  • 0

La începutul săptămânii viitoare, Guvernul va pune la dispoziția angajatorilor Registrul electronic de evidență a zilierilor, aplicație prin intermediul căreia se vor transmite electronic raportările cu privire la activitatea zilierilor. Datele sunt păstrate și local, pe dispozitivele mobile pe care este instalată aplicația, pentru o perioadă de 31 de zile.

Aplicația mobilă reprezintă un mare ajutor pentru angajatorii care erau obligați să țină evidența zilierilor în Registrul de evidență a zilierilor, pe hârtie, și să depună lunar un extras al Registrului care să conțină înregistrările create în luna anterioară.

Conform descrierii de pe site-ul Ministerului Muncii, aplicația va facilita transmiterea registrelor de zilieri către Inspecția Muncii, în vederea monitorizării activităților cu caracter ocazional desfășurate de acești lucrători. Aplicația va permite înregistrarea zilierilor, completarea și transmiterea Registrului electronic de evidență a zilierilor în conformitate cu Legea 52/2011, cu modificările și completările aduse prin OG 26/2019, precum și vizualizarea pe dispozitive mobile a istoricului transmiterilor efectuate în ultimele 31 de zile.

Aplicația va fi disponibilă pentru sistemele de operare iOS și Android. Manualul pentru Registrul electronic de evidența a zilierilor este disponibil, în format PDF, aici.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!