Măsuri PSI în perioada lunilor de iarnă

  • 6.11.20196/11/19
  • 0

Suntem la începutul lunii noiembrie, în primele zile ale sezonului rece, perioadă în care companiile trebuie să pregătească și să aplice măsurile speciale de apărare împotriva incendiilor: controlarea tuturor sistemelor de încălzire și rezolvarea eventualelor defecțiuni constatate.

În această perioadă, fiecare companie trebuie să se asigure că nu există defecțiuni și că totul funcționează în parametri. Trebuie verificate toate componentele instalațiilor de încălzire existenre în spațiile de lucru: sursele de căldură, conductele, elementele de încălzire, eventuale canale și coșuri de fum etc. De asemenea, o atenție deosebită se va acorda instalațiilor de stingere cu apă pulverizată, care trebuie protejate împotriva înghețului, precum și componentelor instalațiilor de stingere cu apă care sunt expuse înghețului pe toată perioada sezonului rece și nu sunt prevăzute cu dispozitive fixe de încălzire.

După caz, trebuie avute în vedere și serpentinele de încălzire cu apa caldă/abur și conductele/furtunurile aferente, căminele de apă, încăperile de depozitare a substanțelor chimice, rezervoarele de lichide combustibile, gaze sau apă destinată stingerii incendiilor.

Pe întreaga durată a sezonului rece trebuie asigurate uneltele necesare deszăpezirii drumurilor și căilor de acces, de evacuare și de intervenție. Căile de acces în unitate, la sursele de apă și dispozitivele de activare a instalațiilor de stingere trebuie curățate de zăpadă/gheață în permanență.

Pentru o informare mai amănunțită, puteți citi și măsurile SSM pentru angajații pietoni în sezonul rece.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!