Măsuri de SSM obligatorii în cazul angajaților suspectați sau confirmați cu COVID-19

  • 21.09.202121/09/21
  • 0

Conform Ordinul nr. 3577/831/2020, au fost implementate măsuri clare pentru cazurile în care un angajat este suspectat sau confirmat cu COVID-19. Ordinul este încă în vigoare și identifică două tipuri de situații:

1. Cazul în care angajatul a fost la muncă în ultimele 7 zile

În această situație, trebuie ca toate încăperile în care angajatul a petrecut un timp mai mare de 20 de minute sa fie inchise pentru ceilalti angajati si aerisite prin deschiderea geamurilor. Pentru a limita expunerea personalului de curățenie la particulele respiratorii contaminate, se amână efectuarea curățeniei și a dezinfecției timp de minimum 24 de ore.

2. Dacă angajatul nu a fost la muncă în ultimele 7 zile

În acest caz nu este nevoie de curățenie sau dezinfecție suplimentare, menținându-se măsurile de curățenie și dezinfecție obișnuite.

Angajatorul trebuie să informeze persoanele cu care persoana suspectată sau confirmată cu virusul a intrat în contact prelungit (mai mult de 20 de minute, la o distanță mai mică de 1,5 m și/sau fără mască). Daca acei angajați nu sunt vaccinați (schemă completată de cel puțin zece zile), li se va impune izolarea la domiciliu pentru 14 zile, pentru a observa dacă au fost infectați. Conform HCNSU nr. 43/2021, persoanele vaccinate care au intrat în contact cu persoana suspectată sau confirmată cu COVID-19 trebuie să se testeze pentru a confirma sau infirma infectarea cu COVID-19 și, dacă se confirmă, vor beneficia de concediu medical plătit.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!