Locul de muncă și sănătatea voastră mintală

  • 17.10.201717/10/17
  • 0

Nu este deloc surprinzătoare decizia Federației Mondiale pentru Sănătatea Mintală de a stabili ca temă centrală sănătatea mintală la locul de muncă.

Cercetările arată că una din șase persoane experimentează simptomele unei probleme de sănătate mintală cel puțin o dată pe săptămâna. Cu toții avem momente în care ne simțim triști, stresați sau ne este frică; de cele mai multe ori aceste sentimente trec, dar uneori se dezvoltă într-o problemă de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea sau depresia.

Locul de muncă are un impact major asupra stării noastre de sănătate mintală, fie pozitiv – prin conferirea unui scop în viață, a mijloacelor materiale sau chiar a unei identități în anumite profesii, dar și negativ dacă condițiile nu sunt propice. Este de datoria angajatorului de a evalua și diminua factori psihologici care pot duce la probleme de sănătate mintală.

Dacă sunteți curioși care sunt principalii factori de risc psihologic și care sunt întrebările la care ar trebui să aveți răspuns pentru a asigura un loc de muncă sănătos puteți găsi mai multe informații în Infograficul nostru pe această temă (https://www.safelandia.ro/infografic-riscuri-psihologice-la-locul-de-munca/ )

Câteva dintre măsurile recomandate sunt:

  • Posturile din organigramă ar trebui să fie foarte clar descrise
  • Lansați programe de îmbunătățire a locului de muncă care urmăresc să abordeze claritatea și așteptările asupra rolului, relațiilor la locul de muncă și asupra culturii organizaționale
  • Asigurați evaluări corecte a performanțelor și oportunități de avansare în carieră
  • Ajustați volumul de muncă acolo unde este necesar
  • Oferiți un program flexibil de lucru și sprijin pentru provocările cotidiene; permisiunea de a lucra la domiciliu în zile stabilite sau flexibil în funcție de severitatea simptomelor este de asemenea recomandată
  • Asigurați consiliere psihologică gratuită și sprijin psihologic specific

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!