Întreținerea echipamentelor individuale de protecție ale lucrătorilor

  • 2.12.20192/12/19
  • 0

Echipamentul individual de protecție este distribuit de către angajator în mod gratuit lucrătorilor, iar angajatorul are obligația de a asigura buna funcționare a echipamentelor. Angajatorul trebuie să verifice starea în care se află echipamentele de protecție și să asigure întreținerea lor prin repararea sau înlocuirea, curățarea și dezinfectarea echipamentelor, după caz.

Conform legislației europene, echipamentele individuale de protecție comercializate în România sunt însoțite de instrucțiuni de utilizare și informații ușor de înțeles despre întreținerea acestora, tipărite în limba română de către producător. Aceste instrucțiuni cuprind toate informațiile necesare în legătură cu depozitarea, utilizarea, întreținerea, curățarea, dezinfectarea, revizia și repararea echipamentelor individuale de protecție.

Produsele de curățare și dezinfectare pentru aceste echipamente, recomandate de producător, nu trebuie să aibă efecte negative asupra utilizatorilor sau a produselor în cauză, dacă sunt utilizate conform instrucțiunilor oferite.

Curățarea echipamentelor individuale de protecție este obligatorie și trebuie efectuată strict conform instrucțiunilor producătorului.

Atenție: nerespectarea reglementărilor SSM privind păstrarea, întreținerea sau utilizarea echipamentului individual de protecție constituie contravenție și se sancționează cu amendă de până la 10.000 de lei.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!