Integrarea securității și sănătății în muncă în recrutarea online

  • 17.06.202217/06/22
  • 0

Într-o dezbatere recentă pe teme de interes în domeniul SSM, Agenția Europeană pentru Securitate și sănătate în muncă (EU-OSHA) a atras atenția asupra schimbărilor în modul de recuritare al lucrătorilor și așteptările față de angajați și angajatori. Protejarea lucrătorilor împotriva COVID-19 a evidențiat importanța politicilor în materie de securitate și sănătate în muncă pentru atragerea de personal nou.

Politicile și practicile SSM au fost afectate de pandemia COVID-19 și, prin urmare, au devenit mai importante în atragerea de personal nou. Acțiunile întreprinse pentru protejarea lucrătorilor au schimbat percepția și importanța SSM în mediul de lucru. Situația creată a încurajat companiile să introducă noi strategii de recrutare mai eficiente pentru a răspunde așteptărilor părților interesate, pentru care sănătatea și siguranța reprezintă una dintre principalele preocupări.

Creșterea digitalizării a schimbat mediul de lucru al angajaților și va continua să îl schimbe în viitor. În mediul online sunt dezbătute problemele angajaților, precum programul lung de lucru, echilibrul între viața profesională și cea privată, afecțiunile musculo-scheletice cauzate de condiții de muncă inflexibile, presiunea evaluării și monitorizării muncii, problemele de confidențialitate. Creșterea digitalizării va determina cresterea importanței SSM.

Consecință a pandemiei de COVID-19, securitatea la locul de muncă și sănătatea au devenit probleme cruciale pentru lucrători. Companiile trebuie să sublinieze grija sporită pentru angajați și bunăstarea acestora, iar aspectele SSM comunicate în brandingul angajatorului devin elemente cheie în procesul de atragere a personalului nou.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!