Instrucțiuni de securitate privind utilizarea schelelor

  • 11.03.201511/03/15
  • 0

safety_schele

Atunci când activitățile voastre implică folosirea de schele, pericolele sunt evidente,  dar este datoria ta din punct de vedere legal să informezi angajații și să verifici în permanență dacă se lucrează în condiții de siguranță.

Principalele pericole sunt căderea în gol a unei persoane sau a materialelor și uneltelor cu care aceasta lucrează sau prăbușirea schelei. De aceea schelele trebuie să fie proiectete, ridicate, modificate sau demontate numai de către persoane competente și sub supraveghere.

Determină tipul schelei și greutatea ei maximă. Ar trebui să existe o schelărie adecvată și suficient de mare pentru a susține greutatea si presiunea exercitată de muncitorii care vor lucra pe ea. Asigură-te că schela are o fundație bună, este stabilă și bine ancorată. Ține cont atunci când proiectezi și construiești o schelă de materialele pe care le folosești (oţel, aluminiu, lemn, bambus) și de rezistența lor. Nu supraîncărca schela. Nu uita că schela ar trebui să fie proiectată astfel încât să prevină căderea muncitorilor sau a materialelor. După montare, schelele ar trebui să fie inspectate cel puțin o dată pe săptămână.

Fii atent la toate detaliile. Există pericolul de electrocutare dacă distanța dintre schele și firele de înaltă tensiune este prea mică. Asigură-te că există căi de acces corespunzătoare pentru situațiile de urgență.


Citeste textul integral: IPSSM – utilizare schele

Foto via

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!