Instrucțiuni de securitate privind traseul de deplasare la locul de muncă

  • 8.05.20158/05/15
  • 0

Road Signs

Poate știați, poate nu știați, dar traseul de acasă către locul de muncă și invers trebuie să fie discutat în instructajul de protecția muncii, așa că amintește-le angajaților să fie responsabili cu felul în care se deplasează către muncă și de la locul de muncă către casă.

Dacă din motive obiective nu ești apt pentru muncă ar trebui să îți anunți superiorul și să nu te aventurezi la drum. În același timp, ca angajator, ar trebui să fii atent la eficiența angajaților și să ai grijă ca aceștia să fie capabili să se deplaseze acasă în siguranță. Factorii care ar putea face drumul către muncă sau către casă nesigur sunt: starea avansată de oboseală, posibilele tratamente medicale sau consumul de băuturi alcoolice.

Indiferent de mijlocul de transport, dacă mergi pe jos, cu bicicleta sau motocicleta, cu mașina sau cu transportul public respectă regulile de circulație: traversează/circulă doar prin locurile marcate, asigură-te, nu ignora semnele de circulație!

Alege traseul cel mai scurt și cel mai simplu și nu face opriri sau abateri nejustificate de la traseu.

Fii atent la toți factorii exteriori! Îmbracă-te potrivit pentru vremea de afară și fii atent la condițiile speciale (zăpadă, gheață sau caniculă). Și acum poate o să îți amintim un pic de discuțiile cu părinții de când erai copil dar uită-te pe unde mergi, nu sări, nu alerga, nu trage de cabluri, nu trece prin zone care sunt semnalizate ca fiind periculoase sau interzise, ai grijă la scări, uși și geamuri, etc.

În mare parte alocă timp suficient pentru aceste deplasări și fii prezent și atent la ce se întamplă în jurul tău.

Dacă nu ştii cum să faci instructajul de muncă pentru angajaţii tăi, scrie-ne. Specialiştii Safelandia îţi pot da o mână de ajutor.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!