Infografic: Importanţa echipamentului de protecţie pentru angajatorii români

  • 1.08.20161/08/16
  • 0

Folosirea echipamentului de protecție este o parte esențială pentru securitatea și sănătatea la locul de muncă. Sunt costuri percepute de cele mai multe ori drept costuri suplimentare și de aceea sunt costuri care sunt taiate cu prima ocazie. Dar să ignori siguranța angajaților tăi te poate costa mult mai mult decât te costă echipamentul de protecție.

66% dintre angajatorii români alocă fonduri pentru echipamentele de protecţie, în timp ce media la nivelul Uniunii Europene este de numai 43%, potrivit unui studiu realizat de Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă! Ţara noastră are cel mai mare procent în acest clasament, fiind la egalitate cu Turcia la nivel european şi lider detaşat printre ţările membre UE.

Diferenţa faţă de ţările vestice se face la nivelul firmelor mici şi mijlocii, companiile peste 250 de angajaţi având o medie de 70% la nivelul UE. Chiar şi atunci când vine vorba de corporaţii România conduce clasamentul, 95% dintre companiile mari având un buget alocat anual pentru pentru echipamente și măsuri de securitate și sănătate în muncă, mult peste Germania (54%), Spania (73%) sau Franţa (76%).

infographic9

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!