Importanța verificărilor PRAM în cazul unui control ITM

  • 12.02.202012/02/20
  • 0

Instalațiile și echipamentele electrice sunt o componentă importantă care ține de securitatea și sănătatea în muncă în cadrul companiilor. Angajatorul este obligat, conform legii, să apeleze la servicii specializate de verificare PRAM – Protecții prin Relee, Automatizări și Măsurători, iar certificatul obținut în urma acestor verificări trebuie prezentat în eventualitatea unui control din partea ITM.

Verificarea instalațiilor sau echipamentelor de muncă electrice trebuie efectuată atât la momentul recepției acestora, înainte de a fi pornite, dar și periodic, pentru a se verifica starea de funcționare a acestora.

De asemenea, astfel de verificări trebuie efectuate și după eventuale reparații sau modificări aduse echipamentelor. Dacă în cadrul acestor verificări sunt descoperite probleme de funcționare, punerea sub tensiune a instalațiilor, utilajelor sau echipamentelor afectate este strict intersiza.

Atenție: conform legii SSM, dacă angajatorul nu asigură aceste verificări pentru a preveni accidentele prin electrocutare în rândul angajaților, acesta riscă o amendă între 5.000 și 10.000 de lei.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!