Importanța exercițiilor de evacuare în cazul unui incendiu

  • 2.11.20162/11/16
  • 0

exercitii_evacuare

Dacă deții sau administrezi o afacere, ești obligat din punct de vedere legal să te asiguri că angajații tăi au protecția necesară pentru a evita accidentele și pentru a trece cu bine peste orice situație de urgență. Acest lucru înseamnă că este important să faci o evaluare a potențialelor riscuri și să iei măsurile de protecție necesare. Dar nu doar atât! Exercițiile pentru situații de urgență au rolul de a familiariza angajații cu instrumentele menite să îi protejeze. Ele sunt o simulare a felului în care fiecare angajat ar trebuie să acționeze în cazul unui incendiu
Exercițiile regulate aduc beneficii importante pentru angajații tăi.

1. Scad eventuale daune în cazul unui accident
Cu fiecare exercițiu de incendiu efectuat angajații tăi știu unde se află echipamentul de protecție, cum să citească semnele și se obișnuiesc cu cel mai sigur traseu. Dacă știi cum evaluezi posibilitatea de a stinge un foc, și știi și cum să o faci, nu îți protejezi doar viața ta ci și a colegilor. Daunele umane scad considerabil daca angajații tăi sunt instruiți.

2. Cresc încrederea angajaților în controlarea situațiilor de urgență
Pe lângă faptul că scad eventualele daune, angajații tăi se vor simți mult mai încrezători și liniștiți că vor putea gestiona o situație de urgență. Dacă repeți pașii pentru un astfel de scenariu de suficiente ori, o situație neprevăzută poate părea într-un fel familiară și acest lucru poate evita sentimentul de panică stârnit de situații neprevăzute.

3. Reduc riscul unui incendiu
În timpul unui exercițiu de incendiu, angajații ar trebui să învețe și despre potențialele surse de incendiu și despre cum să prevină eventuale situații neplăcute. Dacă fiecare angajat își formează reflexul de a verifica și de a nu fi neglijent cu sursele de incendiu, atunci riscul va scădea semnificativ.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!