Imbracaminte de protectie chimica

  • 20.03.201420/03/14
  • 0

Imbracaminte de protectie chimica – standarde ce fac referire la echipamente de protectie pentru riscuri chimice

EN14126 – IMBRACAMINTE DE PROTECTIE CHIMICA IMPOTRIVA AGENTILOR INFECTIOSI

Acest standard precizeaza cerintele si metodele de testare cu privire la imbracamintea de protectie reutilizabila si cu utilizare limitata, asigurand o protectie impotriva agentilor infectiosi. Asociata standardelor pentru imbracamintea de protectie impotriva produselor chimice, litera B este adaugata dupa tipul de imbracaminte.
Exemple: TIP 6-B / TIP 5-B / TIP 4-B / TIP 3-B

EN13034 – IMBRACAMINTE DE PROTECTIE CHIMICA TIP 6 IMPOTRIVA PRODUSELOR  CHIMICE LICHIDE

Exigente referitoare la articolele de imbracaminte de protectie chimica care ofera o protectie limitata impotriva produselor chimice lichide (echivalent de tip 6), inclusiv articolele de imbracaminte care protejeaza numai anumite parti ale corpului (Tip PB [6]).
Aceasta norma specifica exigentele minimale referitoare la imbracamintea de protectie chimica cu folosire limitata sau refolosibile care ofera o protectie limitata.
Articolele de imbracaminte protectie chimica cu folosire limitata sunt concepute pentru a fi folosite in caz de probabila expunere la pulverizari usoare, aerosoli lichizi sau pe baza de presiune, la usoare improscaturi, impotriva carora nu este necesara o bariera totala impotriva patrunderii de lichide (la nivel molecular).

EN13982-1 TIP 5 – IMBRACAMINTE DE PROTECTIE CHIMICA IMPOTRIVA PARTICULELOR SOLIDE

Exigente de performanta a articolelor de imbracaminte de protectie impotriva produselor chimice care ofera o protectie intregului corp impotriva particulelor solide transportate de aer (articole de imbracaminte de tip 5).
Acest standard precizeaza exigentele minimale pentru articolele de imbracaminte de protectie chimica ce rezista la patrunderea particulelor solide in suspensie in aer (tip 5). Aceste articole de imbracaminte protejeaza intregul corp, de exemplu bustul, bratele si picioarele, precum si combinatiile de o piesa sau doua, cu sau fara cagula sau ocular, cu
sau fara protectia picioarelor.

EN14605 TIP 4, TIP 3 – IMBRACAMINTE DE PROTECTIE CHIMICA IMPOTRIVA PRODUSELOR CHIMICE LICHIDE

Exigente referitoare la articolele de imbracaminte de protectie chimica ale caror elemente de legatura intre diferitele parti ale imbracamintii sunt etanse la lichid (tip 3) sau la pulverizari (tip 4), inclusiv articolele de imbracaminte care protejeaza doar anumite parti ale corpului (Tipuri PB [3] si PB [4]).
Acest standard specifica exigentele minimale cerute urmatoarelor tipuri de imbracaminte de protectie chimica cu folosire limitata sau refolosibile:
– Imbracaminte care protejeaza intreg corpul, avand imbinari etanse la lichide intre diferitele parti ale imbracamintii (Tip 3: articole de imbracaminte etanse la lichide);
– Imbracaminte care protejeaza intreg corpul, avand imbinari etanse la ceata intre diferitele parti ale imbracamintii (Tip 4: imbracaminte etansa la ceata).
De notat: In trecut aceste norme se numeau respectiv EN1512 (Tip 4) si EN1511 (Tip 3).

imbracaminte_de_protectie_chimica

 imbracaminte_de_protectie_chimica

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!