Hotărârea nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu

  • 9.09.20169/09/16
  • 2

safelandia2

Săptămâna trecută vă informam că termenul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu prevăzut la art. 30 alin. (41) din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor a fost amânat, deci mai aveți timp până pe 30 iunie 2017 pentru a vă pune în regulă cu toate detaliile privind acest domeniu. De aceea este important să cunoașteți toate schimbările legislative care vă pot afecta.

Hotărârea guvernamentală nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu, a fost publicată în Monitorul Oficial pe 16 august și abrogă Hotărârea Guvernului  nr. 1.739/2006 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu.

Una dintre modificările importante aduse de această schimbare legislativă se referă la suprafeţelele construite şi desfăşurate ale construcţiilor civile, industriale şi spaţiilor din construcţii.

Printre modificările aduse:

–              Spațiile de comerț, depozite și producție au nevoie să obțină autorizația pentru suprafețe de peste 600 mp (în vechea lege, suprafața era de 400 mp);

–              spațiile comerciale în clădiri de locuit colective cu suprafața de peste 200 mp (în vechea lege, suprafața era de 50 mp)

–              Clinici și dispensare au nevoie să obțină autorizația pentru suprafețe de peste 600 mp (în vechea lege, suprafața era de 400 mp)

–              sedii ale autorităților publice locale și centrale pentru suprafețe de peste 600 mp (în vechea lege nu era specificată suprafața)

–              gări, autogări și aerogări cu suprafețe de peste 600 mp (în vechea lege nu era specificată suprafața)

Aici găsiți lista actualizată a clădirilor care au nevoie de autorizația PSI și dacă aveți de ajutorul nostru ne puteți contacta.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!