Ghid pentru revenirea la muncă în condiţii de siguranţă

  • 27.05.202027/05/20
  • 0

În contextul incertitudinii legate de pandemia Covid-19 şi ieşirea din starea de urgenţă, Ministerul Muncii şi Inspecţia Muncii au realizat un ghid pentru revenirea la muncă în condiţii de siguranţă pentru angajaţi şi angajatori.

Ghidul este menit să lămurească o serie de întrebări pe care mulţi angajatori le au în legătură cu condiţiile de siguranţă necesare pentru acomodarea angajaţilor la noul context mondial. 

Printre recomandările notate în ghid se numără dezinfectarea temeinică a spaţiilor de lucru, igienizarea mâinilor, purtarea unei măşti şi menţinerea distanţei sociale de minimum 1,5 metri în toate zonele publice.

Angajatorul este obligat să afişeze la intrare regulile de conduită pentru angajaţi, trebuie să informeze angajaţii prin mijloace electronice privind riscurile de infectare şi răspândire a virusului şi să asigure echipamente individuale de protecţie (mască, mănuşi) în funcţie de specificiul activităţii.

Totodată, a fost publicat şi un ordin comun, emis de Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, ce conţine o serie de prevederi importante. Printre ele, este menţionată obligativitatea privind reinstruirea în domeniul SSM a angajaţilor care au stat acasă în perioada stării de urgenţă.

Puteţi consulta pe linkurile de mai jos cele două documente.

Descarcă Ordinul privind măsurile de prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS Cov-2

Descarcă Ghidul pentru revenirea la muncă în condiţii de siguranţă pentru angajaţi şi angajatori

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!