EU-OSHA recomandă prevenirea afecțiunilor musculoscheletice prin participarea activă a lucrătorilor

  • 13.05.202213/05/22
  • 0

Pentru a preveni afecțiunile musculoscheletice (AMS) în rândul lucrătorilor, Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (EU-OSHA) vine cu o serie de recomandări pentru participarea efectivă a lucrătorilor la prevenirea AMS.

Angajatorii au obligația legală de a consulta lucrătorii și reprezentanții acestora în ceea ce privește factorii de risc pentru AMS și posibile metode de prevenire. În plus, participarea activă a lucrătorilor ajută la identificarea celor mai practice soluții, deoarece lucrătorii știu cum își efectuează munca și cum îi afectează.

Lucrătorii ar trebui implicați în toate etapele de evaluare și prevenire a aparitiei afecțiunilor musculoscheletice: identificarea pericolelor, evaluarea riscurilor, alegerea și implementarea soluțiilor, evaluarea rezultatelor.

Există mai multe metode pentru implicarea lucrătorilor. Se pot organiza workshop-uri de evaluare a riscurilor sau ședințe de brainstorming pentru a găși soluțiile potrivite. Există și varianta în care lucrătorii își pot exprima opinia prin intermediul unor chestionare de evaluarea a riscurilor de apariție a AMS la locul de muncă.

În plus, angajatorii pot elabora proceduri pentru raportarea simptomelor și factorilor de risc pentru AMS, pentru ca fiecare lucrător să poată face această raportare în cel mai scurt timp.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!