Echipamente pentru protecţia chimică

  • 20.05.201520/05/15
  • 0

protectie_chimica

Niciodată nu se subliniază suficient cât de important este echipamentul de protecție pentru siguranța voastră. Săptămâna aceasta vă reamintim cum să fiți echipați corespunzător pentru job-urile care implică riscuri chimice.

Există mai multe tipuri de îmbrăcăminte de protecție chimică specifică pentru fiecare risc în parte și este important să știți care este cea potrivită pentru voi.

Îmbrăcămintea de protecție chimică împotriva produselor chimice lichide se împarte în mai multe categorii.  Echipamentul cunoscut sub denumirea de “Tip 6” protejează împotriva pulverizărilor sau împroșcării ușoare, a aerosolilor lichizi sau pe bază de presiune și se folosește la activități de tipul curățării industriale.

Îmbrăcămintea denumită “Tip 3” care asigură  protecție etanșă la lichide este corespunzătoare pentru activități desfăsurate în laboratoare sau  la prepararea și amestecarea de vopsea, iar îmbrăcămintea “Tip 4”, care protejează întreg corpul prin îmbinări etanșe la ceață, se folosește în agricultură și horticultură sau la pulverizarea vopselelor cu solvenți.

Un alt tip de îmbrăcăminte, echipamentul “Tip 5” se adresează persoanelor expuse la produse chimice pe bază de particule solide transportate de aer în activități precum curățarea industrială, îndepărtarea de azbest sau îndepărtarea de fibre lipite cu adeziv.

Personalul care este expus la agenți infecțioși, cum ar fi personalul care intervine în cazuri de urgență, trebuie să folosească echipamente marcate cu litera B pe lângă tipul echipamentului, de exemplu Tip 3 – B, Tip 4-B etc.

Aceste articole protejează întreg corpul sau doar părțile expuse și sunt destinate unei folosiri limitate, deci trebuie să fiți atenți când este momentul să le înlocuiți.

Pentru dotarea profesionistă a echipei tale cu echipamente de cea mai bună calitate nu uita să vizitezi magazinul nostru http://echipamente-deprotectie.ro/

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!