Distanțarea socială la locul de muncă și recomandările autorităților

  • 14.05.202014/05/20
  • 0

Institutul Național de Sănătate Publică a emis un comunicat de presă care cuprinde o serie de recomandări pentru activitatea desfășurată în perioada următoare și măsurile pe care ar trebui să le adopte angajatorii în ceea ce privește distanțarea socială la locul de muncă.

Potrivit informațiilor transmise, se recomandă angajatorilor să asigure o distanță minimă de 1,5 metri între angajații care lucrează la birouri orientate față-spate și spate-spate. În plus, pentru birourile orientate față-față se recomandă instalarea unor paravane care trebuie dezinfectate zilnic.

O altă recomandare o reprezintă aerisirea periodică a încăperilor, iar în cazul spațiilor de lucru climatizate cu ajutorul aparatelor de aer condiționat cu recirculare a aerului trebuie dezinfectate încăperile o dată pe săptămâna, împreună cu întreaga instalație..

Recomandările de sănătate publică puse la dispoziție de INSP sunt detaliate pentru activități specifice precum cabinetele stomatologice, unitățile sanitare non-COVID, școli și licee, lăcașuri de cult, birouri deschise publicului, unități de cazare în regim hotelier sau serviciile de transport persoane, astfel că vă încurajăm să parcurgeți cu atenție acest document . Pe măsură ce INSP va emite documente similare privind alte domenii de activitate, Safelandia vă va ține la curent cu noile informații.

Toate recomandările INSP au în vedere reluarea activităților suspendate și reducerea riscurilor de transmitere a noului coronavirus. Este responsabilitatea fiecărui angajator să ia în considerare aceste recomandări când va emite propriile proceduri și reguli aplicabile în domeniul său de activitate.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!