Despre accidentele pe traseul loc de muncă – domiciliu

  • 29.01.201629/01/16
  • 0

1297636022390_ORIGINAL

Cu tot ghețușul de afară ne-am gândit că poate e util să vă reamintim că accidentele petrecute pe drumul către locul de muncă și inapoi către casă sunt considerate accidente de muncă. Iar voi la rândul vostru ar trebui să reprogramați instructajul de protecția muncii și să le amintiți angajaților să fie responsabili cu felul în care se deplasează către muncă și de la locul de muncă către casă.

Orice eveniment petrecut pe traseul către muncă sau de la muncă către casă poate fi considerat accident de muncă, dacă are ca urmare 3 zile consecutive de întrerupere a activității, certificate de un concediu medical confirmat de medic.

Este important atât pentru angajat cât și pentru angajator să se verifice și să se actualizeze fișa individuală de instructaj SSM cu traseul de deplasare și timpul necesar parcurgerii acestui drum. Un eveniment nefericit se consideră accident de muncă doar dacă deplasarea s-a facut în timpul și pe traseul normal declarat. În plus dacă există o firmă sau un partener angajat să asigure transportul angajaților, trebuie să existe o referință semnată și în contractul cu firma de transport. În cazul în care firma nu respectă traseul sau programul stabilit, devine responsabilă de orice incident.

Trebuie să fim atenți la factorii care ar putea face drumul către casă nesigur: starea avansată de oboseală, posibilele tratamente medicale sau consumul de băuturi alcoolice. Iar pe timp de iarnă trebuie să evităm zonele alunecoase sau să ne deplasăm cu atenţie mărită pentru a evita accidentările produse prin cădere. În plus trebuie să fim îmbrăcați și încălțați potrivit pentru vremea de afară.

Hai să avem o iarnă fără evenimente neplăcute!

Foto via

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!