De ce e nevoie să alegem încălțămintea adecvată și cum o facem?

  • 14.04.201614/04/16
  • 0

safety-420px

Da, echipamentul de protecție este extrem de important și, evident, încălțămintea de lucru face parte din echipamentul obligatoriu. Împreună pot face diferența dintre un accident și un  incident evitat cu brio! Încălțămintea specializată poate fi ușor trecută cu vederea, mai ales că face parte din echipamentul de lucru pentru orice job, dar țineți cont de faptul că protecția adecvată a picioarelor poate salva vieți.

Vă reamintim că unele dintre cele mai comune accidente la locul de muncă sunt alunecările și căzăturile, care pot fi evitate de foarte multe ori prin alegerea unui pantof adecvat pentru tipul de activitate pe care o desfășurați. De asemenea, încălțămintea adecvată poate ajuta la îmbunătățirea posturii și poate reduce stresul fizic cauzat de activitățile repetitive.

Când alegeți încălțămintea de muncă trebuie să fiți atenți la câteva detalii și să vă puneți următoarele întrebări:

  1. Tipul de job

Lucrați afară sau înăuntru? Dacă lucrați afară în condiții dificile, alegeți un pantof impermeabil. Cât de mare este riscul să vă cadă greutăți pe picioare? Ar fi bine să cauți un pantof cu vârful întărit.

  1. Suport

Cum vă spuneam, încălțămintea poate îmbunătăți postura și poate ameliora durerile de spate și de picioare. Încercați să vă orientați către pantofi care au o talpă și un călcâi special și port oferi suportul adecvat posturii voastre.

  1. Confort

Dacă munca voastră presupune multă mișcare sau activități repetitive aveți grijă să alegeți un pantof confortabil, respirant, care să nu provoace bătături. Verificați branțurile și interiorul pantofului pentru semne de uzură și aveți grijă să înlocuiți atunci când e nevoie; orice defect de uzură poate în timp cauza leziuni ale picioarelor.

  1. Aderență

Cum spuneam mai sus, alunecările sunt extrem de comune, deci o talpa aderentă poate diminua riscurile de accidentare. Dacă lucrați înăuntru, pe o pardoseală alunecoasă, sau în medii uleioase, este cu atât mai important să alegeți un pantof aderent.

Nu uita că echipamentul de calitate este o investiție care vă poate scuti de costurile unui accident.

Foto via

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!