De ce este importantă protecția muncii?

  • 9.06.20179/06/17
  • 0

pexels-photo-258245

Protecția muncii ar trebui să fie un subiect important atât pentru angajatori, cât și pentru angajați. Un accident la locul de muncă sau un deces ar schimba dramatic viețile rudelor, colegilor și a angajatorului. Efectele s-ar simți și la nivelul afacerii tale nu doar din perspectiva financiară, ci și a timpului și resurselor.

Implementare unui program de protecția muncii profesionist aduce o mulțime de avantaje pentru tine și pentru angajații tăi.

  1. Protecția muncii are grijă de cea mai valoroasa resursă a companiei tale – oamenii

Produsele sau serviciile pe care le oferi sunt cele care îți aduc venituri și felul în care măsori succesul afacerii tale, dar nimic nu ar fi posibil fără angajații care îți permit să oferi clienților produse sau servicii de calitate. Nu crezi ca ar trebui să iei măsuri pentru a proteja cea mai importantă resursă a afacerii tale?

  1. Protecția muncii îmbunătățeste calitatea muncii

Angajații care lucrează într-un mediu sigur sunt mai fericiți, mai concentrați și mai productivi. Acest lucru se reflectă și asupra calității muncii, deci asupra produsului final pe care firma ta îl oferă către clienți.

  1. Protecția muncii reduce absenteismul

Este simplu: accidentele sau bolile profesionale provoacă incapacitatea temporară de muncă. Asigură-te că angajații tăi sunt protejați și sănătoși pentru a reduce absenteismul.

  1. Protecția muncii fidelizează angajații

Dacă reușești să creezi un mediu de muncă relaxat, sigur și sănătos, vei avea angajați fericiți și productivi. Acest lucru va scădea considerabil șansele ca ei să părăsească compania.

  1. Protecția muncii poate reduce costuri

Dacă un angajat suferă un accident acest lucru poate înseamna costuri pentru îngrijirile medicale, ore de lucru plătite pentru cineva care nu va produce rezultate pentru compania ta sau chiar posibile litigii. Un astfel de eveniment poate afecta și performanța celorlalți angajați, fie din cauza componentei emoționale, fie din cauza volumului de muncă crescut. În plus, odată revenit a locul de muncă după un concediu medical, angajatul accidentat nu va fi o vreme la fel de productiv. Toate aceste lucruri te vor costa.

Acordă importanța cuvenită protecției muncii și vei fi cu un pas mai aproape de succes. Nu uita că poți apela la serviciile noastre dacă ai nevoie de ajutor.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!