Contraventii protectia muncii

  • 21.02.201421/02/14
  • 0

ITM poate acorda contraventii intre 4.000 si 8.000 de lei. Ce e de facut pentru a nu fi sanctionat!
# In primul rand, spune legea, ar fi bine sa intocmiti evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala, inclusiv pentru grupurile sensibile la acest gen de riscuri.
# Aveti mare grija cu luarea masurilor de protectie pentru evitarea accidentelor de munca! E ca la doctor: mai bine previi, decat sa tratezi. In unele cazuri poate fi prea tarziu.
# Pentru cei din domeniul constructiilor: e obligatorie aplicarea solutiilor prin care sa fie eliminate sau diminuate riscurile de accidentare pe timpul executiei constructiilor, precum si de elaborare a tehnologiilor de fabricatie. Desigur, suna a limbaj de lemn, dar la fel vi se va adresa si un inspector de munca atunci cand va va spune ca trebuie sa achitati amenda intre 4.000 si 8.000 de lei…
# Fisa postului cu raspunderi SSM va este un termen cunoscut? Atunci aflati ca este important sa stipulati in fisa atributiile si raspunderile SSM ale lucratorilor. Nu stiti cu ce se mananca? Contactati-ne 🙂
# Inca o mana de ajutor din partea SAFELANDIA: va ghidam pentru intocmirea corespunzatoare a instructiunilor proprii SSM. Sunt obligatorii pentru a evita contraventiile privind protectia muncii!
# Prelucrarea masurilor din planul de prevenire si protectie cu toti lucratorii este, de asemnea, un “must” in contextul dat.
# Vine un moment in viata fiecarei firme cand trebuie sa faca angajari. Pe langa salariu, obligatii si drepturi – lucruri normale la o negociere de munca – mai trebuie sa aveti in vedere un aspect: informarea lucratorilor inainte de angajare asupra riscurilor din unitate si a masurilor ce trebuie luate pentru evitarea accidentelor.
# Din ciclul “stiati ca”, va aruncam urmatoarea provocare: autorizarea meseriilor si a profesiilor este obligatorie pentru a evita contraventii protectia muncii!?

health and safety law
# Efectuarea examenului medical la angajare si periodic de catre lucratori este tot o obligatie pentru dumneavoastra.
# Ca si evidenta zonelor de risc ridicat si specific.
# Trebuie sa va asigurati de functionarea permanenta si corecta a sistemelor si dispozitivelor de protectie. Asta pentru a evita posibile contraventii protectia muncii.
# In cazul unui control, va recomandam sa fiti calmi. Nu serveste la nimic o revolta ad-hoc. Mai mult, daca nu doriti sa prezentati documentele solicitate de inspectorii de munca, atunci porniti din start cu o amenda intre 4.000 si 8.000 de lei. Pentru a evita astfel de situatii, contati pe noi :). Avem nervii tari si destula experienta incat totul sa se termine cu bine!
# Trebuie neaparat sa stiti asta: desemnarea lucratorilor care participa la controalele efectuate de inspectorii de munca e obligatorie. Nu exista “acum aflu” ori “nu mi-a spus nimeni”! SAFELANDIA tocmai asta face: va spune ce sa faceti pentru a nu avea probleme.
# Efectuarea intruirii SSM la angajare, periodic etc face parte din acelasi arsenal de obligatii pentru dumneavoastra.
# E foarte posibil ca, la un moment dat, un lucrator sa se accidenteze la locul de munca. Cercetarea evenimentelor care au dus la aceasta situatie e impusa prin lege.
# De asemenea, neraportarea acestuia la ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) sau la Asigurator va face pasibil de contraventii protectia muncii.

Sursa foto: http://www.constructaquote.com/

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!