Consultați noua bază de date a substanțelor periculoase EU-OSHA

  • 27.07.201827/07/18
  • 0

În cazul în care compania pe care o conduceți lucrează cu substanțe periculoase și aveți personal care lucrează direct cu acestea, trebuie să fiți la curent cu cele mai noi moduri de a gestiona riscurile pe care aceste activități le presupun.

EU-OSHA vă pune la dispoziție o nouă bază de date cu instrumente practice și îndrumări privind substanțele periculoase, împreună cu studii de caz și exemple reale de bune practici în ceea ce privește abordarea substanțelor periculoase. Noua bază de date este cuprinzătoare și conține sute de înregistrări, care acoperă subiecte diferite, de la formarea și evaluarea riscurilor până la agenții cancerigeni și substituția.

Pentru a gestiona în mod eficient securitatea și sănătatea la locul de muncă, trebuie că întreg personalul să fie implicat, atât angajatorii și managerii, cât și lucrătorii. Implicarea comună este extrem de importantă în cazul substanțelor periculoase, deoarece neglijarea riscurilor poate avea consecințe directe foarte grave asupra sănătății lucrătorilor.

Conform legii, angajatorii sunt obligați să efectueze evaluări ale riscurilor pentru identificarea tuturor pericolelor posibile asociate substanțelor periculoase. Angajatorii trebuie să se asigure că riscurile sunt gestionate conform unei ierarhii a măsurilor de prevenire. Managerii trebuie să găsească metode pentru a determina implicarea lucrătorilor și trebuie să se asigure că lucrătorii beneficiază de formare periodică și, totodată, de resurse ușor de utilizat. Foarte important este că lucrătorii să înțeleagă care sunt riscurile posibile, să fie în detaliu informați cu privire la măsurile preventive și să fie încurajați în a participa activ la identificarea soluțiilor.

Angajatorii și managerii pot crea un mediu de lucru care să încurajeze pe fiecare să ia serios securitatea și sănătatea în muncă și să coopereze la identificarea și abordarea riscurilor prin conducerea fermă și devotamentul față de securitatea și sănătatea în muncă.

Mai multe informații despre cele mai importante instrumente practice și orientări privind substanțele periculoase găsiți vizitând noua bază de date EU-OSHA.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!