Cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru şantierele temporare sau mobile

  • 13.08.201513/08/15
  • 0

hardhatvestconstruction

Conform hotărârii de Gurvern numărul 300 din 2 martie 2006, reglementată și în 2007, normele de securitate și sănătate pentru șantierele mobile sau temporare ar trebui stabilite încă din stadiul de studiu și concepție a proiectului și implementate pe tot parcursul executării lucrărilor. Iar nerespectarea acestor cerințe vă face pasibili de amenzi de la 4.000 lei la 8.000 lei.

Cum știm că un astfel de proiect necesită de timp și resurse, ne-am hotărât să vă dăm o mână de ajutor în ceea ce privește securitatea și sănătatea, astfel încât voi să vă puteți concentra pe celelalte aspecte ale proiectului.

Astfel, vă propunem să nu vă mai gândiți la planul de securitate nici pentru faza de proiectare, nici pentru cea de execuție și să apelați la specialiștii nostri care vor avea grijă ca proiectul vostru să se desfășoare conform reglementărilor legale. Vom întocmi declarația obligatorie înainte de începerea lucrărilor, vom redacta regulamentul de șantier, instrucțiunile de SSM, ghidul de bune practici și doate documentele și anexele cerute de legea mai sus menţionată. În plus, vă vom pune la dispoziție un dosar de intervenții ulterioare și planul de acțiune în situații de urgență.

Mai mult, vom avea grijă ca protocoalele de Securitate și Sănătate în Muncă și Situații de Urgență, să fie corect implementate: de la instruirea personalului și verificarea echipamentului de muncă până la reglemantarea zonelor de deplasare. Vom avea grijă chiar și de felul în care angajații voștri mențin șantierul în ordine, elimină și evacuează deșeurile în mod corespunzător.

În funcție de nevoile și bugetul vostru, vom aloca o persoană care să fie prezentă pe șantier 2 zile pe lună sau o zi pe săptămână, iar voi puteți folosi timpul rămas pentru a dezvolta proiectul și pentru a vă asigura că lucrurile merg conform planurilor stabilite.

Șantierele sunt locuri de muncă cu riscuri mari de accidentare și deces și nu uitați că sunt multe lucruri de luat în considerare în ceea ce privește reglementările legale de securitate și sănătate în muncă și cele pentru situații de urgență. Deci recomandarea noastră este să apelați la specialiști care să vă îndrume, nu doar pentru a evita amenzile ci și pentru siguranța angajaților.

Puteţi afla mai multe detalii despre serviciile pe care le oferim pentru şantierele temporare sau mobile pe pagina dedicată.

Foto via

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!