Astăzi sărbătorim Ziua mondială a securității și sănătății în muncă

  • 28.04.202228/04/22
  • 0

Sărbătorită anual la 28 aprilie, sub egida Organizației Internaționale a Muncii (OIM), Ziua mondială a securității și sănătății în muncă 2022 analizează modul în care participarea și dialogul social pot contribui la o cultură solidă și pozitivă a securității și sănătății. Sub motto-ul “Să acționăm împreună pentru a construi o cultură pozitivă a securității și sănătății”, OIM propune câteva momente de reflecție asupra calității dialogului social și a negocierilor colective în domeniul SSM.

OIM își propune creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial cu privire la amploarea și consecințele accidentelor și bolilor dezvoltate la locul de muncă și se concentrează pe strategii de consolidare a sistemelor naționale de securitate și sănătate în muncă, încurajând toate părțile implicate să acționeze împreună pentru a construi o cultură pozitivă a securității și sănătății.

Pentru a implementa o cultură SSM solidă, angajatorii și lucrătorii trebuie să participe deoptrivă, pentru a dezvolta împreună un mediu de lucru sigur și sănătos. Astfel, lucrătorii sunt încurajați să-și exprime îngrijorările cu privire la potențialele riscuri sau pericole la locul de muncă, iar angajatorii să răspundă prin găsirea unor soluții adecvate, eficiente și durabile. Acest lucru necesită stabilirea unei comunicări deschise și a unui dialog bazat pe încredere și respect reciproc.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!