Angajatorii trebuie să acorde o atenție sporită fișelor de instruire semnate electronic

  • 25.03.202225/03/22
  • 0

După intrarea în vigoare a modificărilor legale care au stabilit că fișele de instruire individuale pot fi semnate și electronic, angajatorii trebuie să aibă în vedere aspectele practice necesare pentru a se asigura că noile fișe de instruire respectă cerințele legale.

Conform modificărilor recente aduse de HG 259/2022, completarea fișei de instruire individuală se poate face și în format electronic. Conform legii, toate cele trei semnături care apar pe fișă (cea a lucrătorului, a celui care a făcut instruirea și cel care a verificat-o) trebuie să fie de același tip: fie electronică, fie olografă. Același document nu poate avea atât semnături electronice, cât și olografe. De asemenea, trebuie avut în vedere că fișele semnate electronic trebuie arhivate electronic și prezentate în eventualitatea unui control tot în format electronic, nu tipărite pe hârtie.

Dacă angajatorul optează pentru semnarea electronică, întocmirea în dublu exemplar a unor documente, precum în cazul fișelor colective, nu mai este necesară.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!