Abordarea afecțiunilor în rândul lucrătorilor tineri

  • 1.10.20211/10/21
  • 0

Având în vedere că prevalența AMS este deja de 34% la lucrătorii tineri, este esențială creșterea nivelului de cunoștințe și de conștientizare cu privire la disconfortul și durerile musculoscheletice.

Este responsabilitatea angajatorului să acorde o atenție deosebită lucrătorilor tineri prin evaluarea riscurilor înainte ca un tânăr să înceapă să lucreze și să ia măsuri pentru a-l proteja. Angajatorul trebuie să îi se ofere acestuia o muncă adecvată, precum și o pregătire și supraveghere corespunzătoare. Angajatorii ar trebui să promoveze o cultură puternică a siguranței și să implice tinerii lucrători în probleme de siguranță, obligațiile legale pentru angajatori fiind stabilite prin Directiva 94/33/CE.

Tinerii au dreptul de a pune întrebări șau de a refuza să facă o muncă nesigură. Daca există o problemă, aceștia trebuie să contacteze șeful direct, reprezentantul pentru securitate sau cu personalul de sănătate ocupațională.

Siguranța la locul de muncă este un proces de cooperare, ceea ce înseamnă că, deși principalele responsabilități de identificare a pericolelor și de a pune în aplicare măsuri preventive revin angajatorului, lucrătorii au și responsabilități. Toți lucrătorii trebuie să aibă grijă de ei înșiși și de alții și să coopereze cu angajatorul în ceea ce privește sănătatea și securitatea la locul de muncă.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!