5 elemente esențiale pentru a conduce în siguranță

  • 10.12.201610/12/16
  • 0

car_driver

Sunt multe lucruri la care trebuie să fiți atenți atunci când conduceți: anticiparea situațiilor care pot genera accidente, evitarea acțiunilor incorecte ale partenerilor de trafic, adaptarea modului de deplasare la condițiile atmosferice, de vizibilitate și de drum.

Pentru a fi în cât mai în siguranța în trafic trebuie să fiți șoferi responsabili și să vă însușiți următoarele elemente:

  1. Cunoștințe teoretice și practice

O bună pregătire în domeniu, priceperea și deprinderile depind de modul în care conducătorii auto își însușesc cunoștințele de legislație rutieră și de cunoașterea autovehiculului. Cu cât acestea sunt mai bine aprofundate, cu atât riscul de accidente scade.

  1. Vigilența

Un bun șofer trebuie să observe și să fie atent în permanență la tot ce se întâmplă în jurul lui atunci când conduce: la tot ce se întâmplă pe drum și la modul de funcționare a automobilului. Vigilența este ceva ce se formează în timp, adunând experiență și acest lucru ar trebui să vină natural. Dacă sunteți stresați de teama că ar putea să vă scape ceva neobservat, veți deveni obosiți de efortul psihic sporit pe care îl depuneți pentru a observa toate detaliile.

  1. Prevederea

Conducătorii auto trebuie să aibă capacitatea de a intui evenimentele care s-ar putea produce în timpul conducerii automobilului. Aceasta poate fi imediată, de exemplu, evenimentele ce se produc ori s-ar produce în timpul conducerii automobilului sau îndepărtată, de exemplu stabilirea traseului ce urmează a fi parcurs și verificarea și pregătirea automobilului pentru acest traseu.

  1. Judecată

Judecata este capacitatea conducătorului auto de a analiza situațiile din trafic și de a găsi soluțiile cele mai bune la problemele ce se ivesc. Judecata trebuie să fie: promptă, rapidă și selectivă.

  1. Îndemânarea

Un bun conducătorului auto este îndemânatic atunci când vine vorba de a executa corect și rapid manevrele de conducere a autovehiculului (virajul, depășirea, întoarcerea, parcarea, mersul înapoi, mersul sinuos, pornirea în rampă, oprirea).

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!