3 lucruri esențiale pentru un exercițiu de evacuare eficient în caz de incendiu

 • 15.02.201815/02/18
 • 0

Nu vom putea niciodată să fim cu adevărați pregătiți pentru o situație de urgență, dar exercițiile de evacuare sunt extrem de importante pentru a educa angajații și pentru a forma niște reflexe sănătoase pentru momentele în care ar putea fi confruntați cu o astfel de provocare.

Exercițiile adecvate asigură o ieșire ordonată, sub control, și împiedică panica. Acest sentiment este cel care a fost responsabil pentru cea mai mare parte a pierderii de vieți omenești în situații de urgență.

Ce ar trebui să faci pentru a construi exerciții de evacuare eficiente?

 1. Informează-ți angajații asupra regulilor generale
  După ce ai stabilit planul de evacuare, asigură-te că toți angajații tăi cunosc aceste instrucțiuni menite să îi păstreze în siguranță. Ei trebuie să fie familiarizați cu semnalele, cu indicațiile și cu numele colegilor desmenați pentru a supraveghea evacuarea. Nu te rezuma doar la o comunicare scrisă.
 1. Asigură-te că sistemele de semnalizare sunt funcționale și activate ca în cazul unor situații de urgență reale
  Scopul este ca toți angajații să recunoască sistemele de alarmare și să poată întelege semnalizarea căilor sigure pentru evacuare.
 2. Ai grijă cum desemnezi persoanele responsabile în cazul unei situații de urgență
  Sunt persoane care vor primi o pregătire suplimentară în ceea ce privește planul de evacuare. Aceste persoane trebuie să fie responsabile, serioase și autoritare. Nu în ultimul rând, trebuie să fie niște persoane cu foarte multă stăpânire de sine.

Nu uita că suntem aici pentru a te ajuta să pui la punct toate aceste detalii, deci nu ezita să ne contactezi.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!