3 lucruri banale care produc accidente la locul de muncă

  • 30.11.201630/11/16
  • 0

woman-helmet-work-electrician-159453

80% dintre accidentele de muncă se petrec din neatenția angajaților. De ce? Ar putea să fie pentru că sunt leneși, ar putea să se datoreze faptului că nu înțeleg importanța unei minime inspecții a locului de muncă sau a echipamentului de protecție, ar putea să considere că vor observa o neregulă dacă apare vreuna, ar putea să fie mult prea obișnuiți cu rutina locului de muncă și să nu mai ia în calcul evenimentele neplăcute dacă acestea oricum nu se întâmplă atât de des.

Hai să vedem care sunt cele mai banale lucruri care pot provoca accidente majore.

  1. Scurtăturile

Toți am ales o scurtătură măcar o dată în viață. Dacă lucrați într-un mediu cu mașinării sau substanţe chimice periculoase, abaterea de la traseele marcate, ignorarea semnalelor de avertizare și nerespectarea regulilor pentru a economisi timp, pot provoca accidente.

  1. Încrederea în sine

Este sănătos să aveți încredere în voi, în felul în care prestați meseria pe care ați ales-o, dar nu și atunci când ajungeţi la extrema cealaltă. Aveți grijă să nu deveniți acele persoane care consideră ca au prea multă experiența ca să fie expuse riscului de accidentare. Prea multă încredere în sine poate duce la nerespectarea procedurilor de lucru și asta crește semnificativ riscul de accidentare.

  1. Igiena la locul de muncă

Am mai spus-o dar simțim nevoia să subliniem cât este de important să lucrați într-un mediu curat și organizat. Obiectele lăsate în drum pot duce la împiedicări, substanțele vărsate pot duce la alunecări, păstrarea uneltelor de lucru în locuri necorespunzătoare poate cauza lovituri și tăieturi grave.

Știm că este dificil să fiți atenți la aceste lucruri atât de evidente, dar este responsabilitatea voastră să vă protejaţi de pericole și să nu îi puneţi în pericol pe cei din jur.

Show Comments (0)

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!