Regulament de gestionare a echipamentelor individuale de protecție (EIP)

  • 10.04.202010/04/20
  • 0

Mănușile de protecție

Înainte de echiparea cu mănuși de protecție, lucrătorii își vor igieniza mâinile cu atenție prin spălarea acestora cu apă și săpun minim 20 de secunde; Echiparea cu mănuși se va face imediat după igienizarea mâinilor.

Dacă în timpul activității mănușile se deteriorează, lucrătorul va proceda la igienizarea mâinilor și la echiparea cu o pereche nouă de mănuși.

La terminarea activității desfășurate sau înainte de orice pauză, salariatul se va dezechipa, fiind interzis reutilizarea acestora; de asemenea, obligatoriu, lucrătorul își va igieniza mâinile

Important: în timpul purtării mănușilor, lucrătorii vor evita atingerea feței, ochilor, nasului, gurii sau contactul cu alte persoane.

Semimăștile de protecție

Înainte de echiparea cu semimăști, lucrătorii își vor igieniza mâinile cu atenție prin spălarea acestora cu apă și săpun minim 20 de secunde; Echiparea cu semimăști se va face imediat după igienizarea mâinilor. Echiparea cu semimască se va face conform indicațiilor producătorului.

Dacă în timpul activității semimăștile se deteriorează sau își pierd proprietățile protective ori sunt contaminate, lucrătorul va proceda la igienizarea mâinilor și la echiparea cu o nouă semimască.

Înainte de dezechipare sau la orice contact al mâinilor cu semimasca, lucrătorul își va igieniza obligatoriu mâinile.

Important: după dezechipare, semimasca va fi depozitată într-un loc curat care nu prezintă risc de contaminare (ambalaj original, pungă sterilă etc.).

Ochelarii de protecție și vizierele

Înainte de echiparea cu ochelari, lucrătorii își vor igieniza mâinile cu atenție prin spălarea acestora cu apă și săpun minim 20 de secunde; Echiparea cu ochelari se va face imediat după igienizarea mâinilor.

Dacă în timpul activității ochelarii se deteriorează (crăpare, rupere, mătuire) lucrătorul va proceda la igienizarea mâinilor și la echiparea cu o nouă pereche de ochelari.

Înainte de dezechipare sau la orice contact al mâinilor cu ochelarii, lucrătorul își va igieniza obligatoriu mâinile.

Important: înainte și după utilizare, ochelarii vor fi igienizați complet prin spălare cu apă și săpun (se vor spăla atât lentilele, cât și brațele ochelarilor).

Modul de depozitare și eliminarea EIP

Echipamentele de protecție vor fi depozitate în ambalajele originale, acolo unde este posibil, în locuri curate care nu prezintă risc de contaminare.

Eliminarea echipamentelor de protecție contaminate se va face doar în locuri special amenajate (recomandat coș de gunoi cu sac de plastic) și marcate corespunzător. La sfârșitul programului, coșul va fi golit.

Show Comments (0)

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!