Proiect de ordonanță de urgență: accidentul de traseu nu va mai fi considerat accident de muncă

  • 18.11.202018/11/20
  • 0

Proiectul de OUG, care va intra în curând pe agenda ședințelor de Guvern în vederea adoptării, stipulează modificări la condițiile în care un accident de circulație este considerat accident de muncă. Mai exact, accidentul de traseu nu va mai fi considerat accident de muncă.

Modificarea aplicată Legii SSM vizează accidentul de traseu, definit ca “deplasarea în timpul și pe traseul normal de la domiciliul lucrătorului la locul de muncă organizat de angajator și invers”, care urmează a fi eliminat din lista accidentelor considerate accidente de muncă.

Odată cu modificarea în Legea SSM, traseul normal al deplasării de la locul de muncă la domiciliu și invers, împreună cu perioadele de timp, nu se vor mai menționa în fișa individuală de instruire SSM. Angajatorul rămâne în continuare responsabil în condițiile în care care lucrătorul vătămat conduce o mașină a companiei pentru a-și îndeplini sarcinile de muncă, în timpul programului de lucru.

Modificarea Legii SSM pentru a exclude accidentul de traseu din lista accidentelor de muncă a trecut de dezbaterea publică și sunt șanse mari ca ordonanța de urgență să fie adoptată de Guvern până la sfârșitul acestui an.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!