Prevenirea infecțiilor cu SARS-CoV-2 în cazul deplasărilor în interes profesional

  • 24.06.202024/06/20
  • 0

În cazul deplasărilor în interes de serviciu, lucrătorii sunt expuși la pericolul infectării cu noul Coronavirus. Pentru a preveni posibile infecții, lucrătorii trebuie să respecte câteva reguli importante, împreună cu respectarea cerințelor legale din domeniul SSM și a măsurilor de aplicare a acestora.

  1. Nu schimbați și nu vă abateți de la traseul de deplasare prestabilit

Pregătiți deplasarea prin stabilirea unui traseu de deplasare care să evite, pe cât posibil, zonele aglomerate, folosind rute și modalități alternative de transport. Pe intreaga durată a deplasării, respectați traseul prestabilit.

  1. Utilizați echipamentul individual de protecție acordat

Respectați măsurile de prevenire și protecție (igienico-sanitare) și instrucțiunile de prevenire a îmbolnavirii cu noul Coronavirus. Folosiți corect echipamentul individual de protecție primit în vederea efectuării deplasării. Comunicați imediat angajatorului orice deficiență a sistemelor de protecție sau orice accident pe care l-ați suferit.

  1. Protejați-vă corespunzător, în funcție de mijloacele de deplasare

La deplasarea cu autovehiculul, utilizați echipamente de protecție corespunzătoare (mască, mănuși) în cazul în care nu călătoriți singur și solicitați celorlalți lucrători purtarea respectivelor echipamente, evitând orice contact fizic cu aceștia. Aerisiți des autovehiculul și dezinfectați frecvent suprafețele cu care intrați în contact.

La deplasarea în interes profesional cu mijloacele de transport în comun, utilizați echipamentele de protecție corespunzătoare (mască, mănuși), păstrați distanța de siguranță față de ceilalți călători și evitați contactul direct cu aceștia.

În cazul deplasărilor cu avionul, se recomandă utilizarea echipamentelelor de protecție corespunzătoare (mască, mănuși) la check-in, îmbarcare, debarcare și pe întreaga durată a zborului. Păstrați distanța regulamentară față de ceilalți călători pe tot parcursul formalităților de îmbarcare și debarcare. Prezentați-vă cu suficient timp înainte la aeroport pentru a vă asigura timpul necesar îmbarcării.

În orice moment al deplasării, dacă lucrătorul întâlnește o situație de muncă ce poate fi considerată un pericol pentru securitatea și sănătatea sa, acesta trebuie să comunice imediat situația respectivă angajatorului sau lucrătorului desemnat.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!