Modificarea legislativă privind domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

  • 5.06.20155/06/15
  • 0

După cum v-am obişnuit, vă ţinem la curent cu noutăţile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi în situaţii de urgenţă.

Săptămâna aceasta, pe 1 iunie, a intra în vigoare Hotărârea nr. 359/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Modificările vizează cerinţele minime pentru semnalizarea de securitate şi de sănătate la locul de muncă. Zonele, sălile sau incintele utilizate pentru depozitarea substanţelor sau a amestecurilor periculoase în cantităţi semnificative trebuie să fie semnalizate corespunzător şi containerele utilizate la locul de muncă pentru substanţe sau amestecuri chimice trebuie să fie etichetate cu pictograme de pericol relevante. Important de ştiut este că angajatorii pot să solicite toate aceste informaţii de la furnizorii produselor în cauză.

O altă modificare apare în articolul care stabileşte cadrul legal pentru securitatea tinerilor la locul de muncă. Angajatorii ar trebui să fie atenţi la cerinţele de securitate şi sănătate pentru protecţia angajaţilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi cancerigeni sau mutageni la locul de muncă, mai ales pentru că această hotărâreaduce şi o schimbare a definirii termenului de agent cancerigen.

Orice hotărâre guvernamentală ar trebui implementată dacă nu doriţi să fiţi pasibili de o amenda. Nu uitaţi că specialiştii noştri vă stau la dispoziţie!

Sursa foto: www.safetytoolboxtopics.com

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!