Excepții de la purtarea măștii de protecție în perioada de caniculă

  • 29.07.202029/07/20
  • 0

În perioadele de caniculă din timpul verii, când se înregistrează temperaturi extreme, de peste 37°C, angajatorii trebuie să ia măsuri pentru protejarea lucrătorilor. În aceste zile, însă, măsurile de protecție împotriva caniculei se suprapun cu obligativitatea salariaților de a purta masca de protecție și astfel pot apărea probleme pentru cei care desfășoară activități fizice foarte solicitante.

Conform Ordinulului emis de Ministerului Sănătății 874/2020, există excepții de la purtarea măștii în perioadele cu temperaturi extreme. Astfel, în funcție de evaluarea riscului, pot renunța la masca de protecție lucrătorii care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum ar fi temperaturi ridicate sau umiditatea crescută. De asemenea, pot renunța la masca lucrătorii care suferă de boli ce pot fi agravate de caniculă, afectând capacitatea de oxigenare a persoanei.

În afara acestor excepții, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, în spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată perioada stării de alertă.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!