EU-OSHA: despre Coronavirus, siguranță și sănătate la locul de muncă

  • 2.03.20202/03/20
  • 0

Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă (EU-OSHA), împreună cu Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), monitorizează îndeaproape răspândirea Coronavirusului (COVID-19) și comunică în mod regulat actualizări despre situația globală și, de asemenea, informații practice pentru locurile de muncă.

Iată câteva modalități simple de a preveni răspândirea acestui virus la locul de muncă și de a proteja lucrătorii:

  • angajatorul trebuie să se asigure că locul de muncă este curat și igienic. Toate suprafețele (ex.: birouri, table de scris) și obiectele de birou des folosite (ex.: tastaturi, mouse, telefoane fixe) trebuie dezinfectate în mod regulat.
  • angajatorul trebuie să încurajeze spălarea periodică a mâinilor de către angajați, precum și persoanele străine care au acces în spațiul de lucru (ex.: subcontractori, clienți). Locul de muncă trebuie dotat cu dozatoare de dezinfectare a mâinilor. În plus, angajatorul trebuie să se asigure că personalul, subcontractantii și clienții au acces la locuri unde se pot spăla pe mâini cu apă și săpun.
  • nu în ultimul rând, angajatorul trebuie să promoveze și o bună igienă respiratorie la locul de muncă. Acesta trebuie să se asigure că există suficiente produse de igienă (măști de față, șervețele de hârtie) pentru lucrătorii care prezintă simptome de răceală, precum și pubele închise utilizate pentru eliminarea igienică a acestor produse.
  • spălarea mâinilor și igiena respiratorie trebuie promovate la locul de muncă, atât prin afișe și notificări vizuale, cât și prin comunicare directă către angajați în cadrul unor ședințe de informare generală.

Pentru mai multe informații puteți vizita site-ul Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!