Ergonomia muncii în compania ta

  • 5.04.20155/04/15
  • 0

shutterstock_1474801791_small

Ergonomia muncii este ştiinţa al cărei scop final este creşterea productivităţii muncii în condiţiile reducerii oboselii şi a stresului. Există 3 ramuri principale: ergonomia fizică, cea cognitivă și ergonomia organizațională, iar azi vom vorbi despre cea din urmă.

Ergonomia organizațională, cunoscută și sub numele de ergonomia sistemelor sau macro-ergonomia este cea care ia în considerare aspecte ușor de trecut cu vederea cum ar fi comunicarea, managementul resurselor, munca în echipă, planificarea muncii, stabilirea orarului, dinamica comunităților, noi paradigme la locul de muncă sau efectele tehnologiei asupra relațiilor umane și a locului de muncă.

Scopul ergonomiei organizaționale este obținerea unui sistem de muncă armonios care să sporească productivitatea. Pentru ca acest lucru să fie realizat trebuie să iți încurajezi angajații să identifice problemele de raportare dintre ei și să ofere soluții pentru rezolvarea acestora, e nevoie de îmbunătățirea managementului și de includerea noțiunii de siguranță în cultura organizațională.

Cea mai răspândită aplicabilitate a acestei stiințe este introducerea și integrarea noilor tehnologii la locul de muncă.

Orice loc de muncă este asemenea unui mecanism de ceas și orice zimț ciobit poate să facă întreg mecanismul să nu mai funcționeze. Nu ignora detaliile care țin de ergonomia organizațională sau apelează la specialișii noștri!

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!