rage_at_work

Primul instinct este să ne gândim că un om cu probleme comportamentale, violent, nu va trece de un interviu sau nu va rămâne pe o poziție la un loc de muncă. Regulile nescrise ale bunului simț și ale empatiei sunt suficiente pentru a ne proteja de oameni violenți sau de un comportament nepotrivit. Dar lucrurile nu stau chiar așa, violența la locul de muncă este o problemă serioasă și astfel de comportmente sunt destul de răspândite. Violenţa, de orice fel ar fi, crește riscul de accidentare și scade productivitatea angajaților.

Astăzi punctăm câteva metode simple care vă ajută să preveniți violența la locul de muncă:

  1. Definiți ce constituie violența la locul de muncă: nu e vorba doar de violență fizică, cea verbală trebuie și ea luată în considerare. Distrugerea proprietății fizice este de asemenea un act de violență.
  2. Regulile care normează comportamentul și, mai ales, sancțiunile trebuie să fie clar exprimate și
  3. Învățați și instruiți-vă managerii și angajații să recunoască semnalele comportamentelor periculoase: instabilitatea emoțională, abuzul de substanțe.
  4. Raportați și încurajați-vă angajații să raporteze incidentele
  5. Frustrarea poate duce la violență. Aveți grijă ca angajații să simtă că lucrează într-un mediu unde se pot exprima liber. Ascultați-le nemulțumirile și încercați pe cât posibil să oferiți soluții.
  6. Atunci când sunteți obligați să luați o decizie care afecteză drastic condițiile de muncă ale angajaților, veți grijă să comunicați contextul care vă forțează să luați decizii dificile, păstrați o comunicare deschisă și constantă.
  7. Recunoașteți și recompensați valorile și munca de calitate.
  8. Aveți grijă ca angajații să cunoască și să înţeleagă viziunea locului în care lucrează și să simtă că aparțin acestei viziuni, nu doar să fie simple unelte sau resurse.

Foto via