Cum reacționăm corect în caz de incendiu?

  • 31.01.201931/01/19
  • 0

Unul dintre principalele pericole cu care ne putem confrunta la locul de muncă sunt incendiile, iar felul în care reacționăm în astfel de cazuri face diferența între salvarea angajaților și producerea unor decese. Un incendiu reprezintă o situație de urgență ce poate fi controlată cu atât mai bine cu cât lucrătorii cunosc modul de acțiune în caz de incendiu, participă la exercițiile de evacuare și de stingere a incendiilor, evitând astfel momentele de panică în cazul situațiilor de urgență.

Atunci când s-a declanșat alarma de incendiu, trebuie încetată orice activitate și oprite echipamentele la care se efectua lucrul. Trebuie să părăsiți imediat clădirea folosind ieșirile de urgență prestabilite sau prin locurile indicate de echipa de intervenție. Orice obiect personal trebuie abandonat, iar ușile trebuie să fie lăsate deschise pentru a facilita evacuarea lucrătorilor.

Toți lucrătorii se vor strânge în locul de adunarea stabilit, iar căile de acces trebuie păstrate libere pentru a putea fi folosite de către membrii echipelor de intervenție, care vor pune la dispoziția lucrătorilor instrucțiunile ce trebuie urmate ulterior. Dacă vă este solicitat, puteți asista la evacuarea în siguranță a persoanelor în afara zonei periculoase. În caz contrar, trebuie să rămâneți în afară clădirii afectate până la stingerea incendiului.

În situația în care sutenti cel care descoperă incendiul, este important să anunțați imediat existența acestuia în unitate prin declasarea alarmei de incediu și IGSU (Inspectoratul General pentru Situații de Urgență) printr-un apel la 112. Până la intervenția acestora puteți ajuta la evacuarea eventualelor persoane surprise de incendiu. Încercați să stingeți focul în măsura în care nu sunteți pus în pericol – folosiți maxium un stingător, iar dacă focul se extinde, evacuați de urgență zona afectată de foc. După îndepărtarea pericolului, este necesar să comunicați către conducerea unității toate detaliile referitoare la locația exactă a producerii incendiului și amploarea acestuia.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!