Cercetarea și înregistrarea accidentelor de muncă

  • 19.05.201619/05/16
  • 0

Injury-report

V-am tot vorbit despre cele mai comune accidente și încercăm să vă oferim soluții pentru diminuarea riscurilor de accidentare. Cele mai multe accidente se petrec din cauza neatenției, deci o cultură sănătoasă a sănătății și securității la locul de muncă ne poate proteja de evenimentele neplăcute. Dacă angajații tăi sunt bine instruiți și sunt conștienți de riscurile pe care le implică meseria lor, numărul accidentelor va fi mai mic, dar este posibil să existe și acele situații în care accitentele se întâmplă.

Din acest motiv, stabilirea unui sistem unitar de proceduri privind comunicarea, cercetarea, înregistrarea, evidenţa şi declararea accidentelor de muncă, a incidentelor periculoase, precum şi a bolilor profesionale este importantă pentru sănătatea și siguranța angajaților voștri.

Comunicarea accidentelor de către angajator este obligatorie prin lege. Și pentru a putea învăța din greșelile trecutului, este esențială o bună cunoaștere și întelegere a circumstanțelor în care accidentul s-a petrecut. Poate pe viitor ele vor putea fi evitate.

Orice detaliu poate fi relevant, deci trebuie să includeți orice informație legată de nefericitul incident:

– opisul actelor aflate în dosar;
– procesul-verbal de cercetare;
– schiţe, fotografii referitoare la eveniment;
– declaraţia accidentatului;
– declaraţiile martorilor şi ale oricăror persoane care pot contribui la elucidarea împrejurărilor şi a cauzelor reale ale producerii evenimentului;
– declaraţiile persoanelor răspunzătoare de nerespectarea reglementărilor legale;
– copii de pe actele şi documentele necesare pentru elucidarea împrejurărilor şi a cauzelor reale ale evenimentului;
– orice alte documente sau declaraţii necesare pentru a determina caracterul accidentului;
– formularul pentru înregistrarea accidentului de muncă

Legislația în vigoare stabilește foarte clar ce documente sunt necesare pentru fiecare tip de accident dar nu uitați că puteți apela la noi pentru consultanță pentru a vă asigura că accidentul a fost raportat corespunzător și că veți găsi măsurile potrivite pentru a evita incidente similare pe viitor.

Foto via

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!