Amenzile SSM si modul de evitare!

  • 19.02.201419/02/14
  • 0

Atentie la sanctiunile si amenzile SSM!

Unul dintre punctele forte ale SAFELANDIA este consultanta SSM (Securitate si Sanatate in Munca). Noi nu doar va alcatuim un dosar SSM extrem de bine de pus la punct, ci va si explicam pe intelesul dumneavoastra termenii legislativi atat de reci, dar atat de necesari pentru evitarea neplacerilor in cazul unui control.

SAFELANDIA constientizeaza complexitatea serviciilor SSM si tocmai de aceea am decis sa venim in intampinarea curiozitatii dumneavoastra in ceea ce priveste sanctiunile in acest domeniu. Dupa ce veti fi terminat de citit, va veti convinge de ce ar fi bine sa aveti mare grija in aceasta privinta. Evident, puteti lasa totul in seama noastra 🙂

INFO UTIL: ce tebuie retinut, pe scurt, despre amenzile SSM

@ Conform reglementarilor in vigoare, legislatia in domeniul SSM (Securitate si Sanatate in Munca) prevede peste 60 de obligatii din partea dumneavoastra

@ SAFELANDIA a trecut in revista, mai jos, toate aceste obligatii si va reveni, in articole viitoare de pe blog, cu amanunte despre ce presupune fiecare dintre acestea

@ Legislatia SSM este destul de aspra: exista amenzi cuprinse intre 2.000 si 10.000 de lei pentru incalcarea normelor, dar si pericolul situatiilor ce pot fi catalogate in categoria “infractiuni” si care pot fi pedepsite cu inchisoarea!

@ Articolul de fata, dar si cele relationate, au la baza prevederile Legii privind securitatea si sanatatea in munca nr. 319/2006, a H.G. (Hotararii de Guvern) 1425/2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a legii amintite initial

amenzile SSM

ATENTIE LA INFRACTIUNI: ce trebuie facut pentru a evita INCHISOAREA!

# In cazul in care se creaza un pericol grav si iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala si daca persoana care avea indatorirea de a lua aceste masuri legale de securitate si sanatate in munca nu a facut-o, atunci nu mai este de joaca! Conform legii, nerespectarea celor scrise mai sus constituie INFRACTIUNE si se pedepseste cu INCHISOARE de la unul la doi ani ori cu amenda!

# Mai mult: daca fapta prevazuta mai sus a produs consecinte deosebite, sanctiunea poate fi inchisoare de la un an pana la trei ani sau amenda!

# Cititi bine si randurile ce urmeaza. Nerespectarea de catre orice persoana a obligatiilor si a masurilor stabilite cu privire la securitatea si sanatatea in munca constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an si pana la doi ani sau cu amenda. Asta daca, evident, se creeaza un pericol grav si iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala.

# Ca si la primul punct, fiti cu bagare de seama: daca fapta prevazuta mai sus a produs consecinte deosebite, pedeapsa este inchisoarea! De la unul pana la trei ani. Sau amenda!

Amenzile SSM sunt acordate de catre Inspectorii de munca din cadrul ITM.

Sursa foto: http://www.accidentatwork.org.uk/

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!