5 sfaturi pentru o postură corectă

  • 20.04.201720/04/17
  • 0

entrepreneur-593372_1280

O postură incorectă poate fi cauzată de o mulțime de motive: poate stați prea mult pe scaun, poate țineți telefonul la ureche cu umărul, ori conduceți ore în șir fără pauze, poate trebuie să cărați o geantă sau greutăți pe un singur umăr.

Poziția incorectă a corpului vă poate afecta mai mult decât credeți. Nu e vorba doar de durerile de spate sau de cap pe care le poate cauza, vă poate influența nivelul de energie, de stres, vă poate afecta musculatura și articulațiile.

Pentru că știm cât de ușor este să ignorați postura, vrem în primul rând să vă reamintim să nu o faceți și apoi să vă dăm câteva sfaturi utile pentru a o îmbunătăți.

  1. Țineți-vă urechile aliniate cu umerii

Dacă nu sunt aliniate, cel mai probabil stați aplecați ori prea în față și vă cocosați ori prea pe spate. Acest lucru se aplică și atunci când stați pe scaun dar și atunci când stați în picioare

  1. Trageți umerii în spate

Toți avem reflexul să aduce umerii în fața dar trebuie să conștientizați când o faceți și să corectați. Va părea nenatural la început, dar vă veţi obişnui pe parcurs.

  1. Nu stați picior peste picior

Știm că este confortabil să o faceți dar ambele picioare ar trebui să fie pe podea pentru a proteja coloana. Dacă birou este prea înalt puteți folosi un suport pentru picioare.

  1. Asigurați-vă că aveți un scaun adecvat sau folosiți o pernă pentru suport lombar.

Vă vorbeam acum ceva timp despre cum puteți să vă alegeți scaunul potrivit. Dacă acest lucru nu este posibil, puteți folosi o pernă pentru suport lombar care vă va forța să stați în poziția corectă.

  1. Faceți mișcare

Este recomandat să vă ridicați și să vă plimbați sau să urcați și să coborați niște scări o dată la fiecare 60 sau 90 de minute. Ar fi ideal să încercați să integrați în programul vostru și câteva exerciții fizice. Dacă sunteți în timpul orelor de lucru încercați câteva ridicări de umeri, rotiți capul, ridicați-vă pe pe varfuri.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!